10 tips för billigt fönsterbyte

Hur gör man då för att få till ett lyckat och billigt fönsterbyte? Följ våra 10 tips för fönsterbytet så är du snart en expert på att få till ditt drömfönsterbyte!

1. Planera ditt fönsterbyte noga

Välj inte typ av fönster eller fönsterleverantör vind för våg, utan läs på och bilda dig en uppfattning om vad du är ute efter innan du börjar kontakta fönsterhantverkare för offerter. Har du en tydlig bild i huvudet ökar chansen att ditt fönsterbyte blir som du tänkt dig. Fönsterbyte - billigt

2. Inspiration är viktigt

Läs artiklar (t.ex. denna om att byta fönster) och titta dig omkring i ditt grannskap på hus eller lägenheter som har fått till lyckade fönster. Lär dig av och utnyttja andras lösningar!

3. Ta in flera offerter på ett tidigt stadium

När bilden börjar klarna kring vad du vill ha för fönster är det viktigt att alltid kontakta flera olika fönsterleverantörer och hantverkare. Du ska absolut inte nöja dig med första bästa utan sikta på att alltid ta in 4-5 olika offerter på dina nya fönster (enklast sätt att göra detta är att använda gratis tjänster för just manuellt granskade företag som arbetar med fönster, t.ex. via länken).

4. Var öppen inför typ av fönster

När du har kontakt med fönsterentreprenörer är det inte omöjligt att de kommer föreslå en annan typ av fönster än det du först tänkt dig. Var öppen och kom ihåg att fönsterfirmorna oftast har mycket erfarenhet och vet vad som funkar bäst. Mer information om olika typer av fönster via länken. Huvudsaken är att du inte låser fast dig vid en enda lösning för ditt billiga fönsterbyte.

5. Jämför priser och erbjudanden

Beroende på hur specifik du är i din förfrågan kommer du nu få offerter som antagligen skiljer sig åt i både pris och vad som ingår. Läs igenom noga och ring upp hantverkarna och ställ frågor om det du undrar över. läs gärna mer i vår guide till pris för fönster.

6. Förhandla om ditt fönsterpris

När du jämför offertyerna har du också en chans att förhandla. Kanske kan du få ner priset något genom att berätta att du funderar på en annan firma? Eller kanske kan du förhandla dig till en bättre garanti? Endast fantasin och förhandlingsförmågan sätter gränserna!

7. Skriv hantverkaravtal

Ett avtal är viktigt när du anlitar hantverkare, både för din egen och för fönsterfirmans skull. Utgå gärna från de mallar som finns för hantverkaravtalBilligt-fonsterbyte-tips

8. Be om specificerad faktura

På den faktura du får ska det tydligt stå vad som är kostnad för själva fönstren, vad som är kostnad för arbetet och vad som eventuellt är resekostnader. Detta för att allt ska bli korrekt för ditt ROT-avdrag. Det är entreprenören som drar av ROT-avdraget redan på fakturan, men det är ditt ansvar att allt sköts korrekt. Fråga Skatteverket om råd om du är osäker.

9. Följ upp arbetet

Sätt dig med installatören efter avslutat jobb och gå igenom det, en enkel besiktning helt enkelt. Viktigt att du inte betalar något innan du fått det du och hantverkaren avtalat om.

10. Underhåll dina fönster

För att verkligen få ut det fulla värdet av dina nya fönster bör du underhålla och sköta om dina fönster, enligt instruktion från den som levererar och/eller monterar dem. Du ökar ett fönsters livslängd med uppemot 20 år om du sköter om det på rätt sätt.

Fortsätt gärna läsa på om att byta fönster, och lycka till med att få till ett billigt fönsterbyte!

Fönsterbyte